Opcions :
Inici amb els darrers registres.. |
Informació de la classificació
07.00.01 : Manuals generals de càlcul
Obres de la biblioteca amb la classificació 07.00.01



![]()
L'art de calcular en l'arquitectura / Claudi Alsina
L'art de calcular en l'arquitectura [text imprés] / Claudi Alsina, Autor . - Edicions UPC, 1993 . - 260 p. ; 26 cm. - (Arquitext. Aula d'Arquitectura; 1) .
ISBN : 84-7653-259-8
Matèries : Estructures -- Càlcul
CàlculClassificació : 07.00.01 Manuals generals de càlcul Resum : L'objectiu general de l'obra és desenvolupar les habilitats i les estratègies de l'estudiant d'arquitectura enfront de situacions de càlcul, que són exemplificades amb problemes simples de tipus arquitectònic. Es pretén que l'estudiant vagi adquirint uns procediments per mesurar, per calcular empíricament i per comptar en situacions complexes. (*Sinopsi de l'editor)
Nota de contingut : Capítol 1. L'art de calcular
1.1 El vell ofici de calcular
1.2 Els càlculs dels arquitectes
1.3 Aprendre a calcular
1.4 L'arc capaç i el problema de Regimontanus
1.5 El punt de Fermat i els serveis comarcals
Capítol 2. L'art de calcular empíricament
2.1 El món dels usuaris
2.2 Pams i metres
2.3 Barcelona: 9.701,5 ha
2.4 Cubicar
2.5 Altres dimensions de l'arquitectura
Capítol 3. L'art de calcular comptant
3.1 Simplement comptant
3.2 Recurrència i inducció
3.3 Pick a l'Eixample
3.4 Ascensors i escales mecàniques
3.5 Evacuacions d'edificis
Capítol 4. L'art de calcular amb trigonometria
4.1 Corbes isòptiques
4.2 Calcular una escala
4.3 Problemes d'aparcament
4.4 Geomatemàtica i càlculs topogràfics
4.5 Deformaciones i perspectives
Capítol 5. L'art de calcular amb funcions
5.1 Models funcionals
5.2 Corbes i superfícies
5.3 Àrees integrades
5.4 Avaluar longituds. El problema de la cadena
5.5 Voltes romanes, cúpules i altres càlculs
Capítol 6. L'art de calcular aproximadament
6.1 Aproximaciones i errors
6.2 Geodèsia i topografia
6.3 Visita als mètodes numèrics
6.4 L'encant dels plans tangents
6.5 El regne de l'ordre dos
Capítol 7. L'art de calcular fitant
7.1 La desigualtat és bella
7.2 Àrees i perímetres
7.3 L'article 242: profunditat edificable
7.4 Volums i superfícies
7.5 Maximitzant i minimitzant
Reserva
Reservar aquest document
Exemplars
Barcode Call number Media type Location Section Estat 01045 07.00.01 ALS Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible ![]()
Càlcul d'estructures / Francesc Navés Viñas
Càlcul d'estructures [text imprés] / Francesc Navés Viñas, Autor; Miquel Llorens Sulivera, Autor . - Edicions UPC, 1995 . - 262 p. ; 26 cm. - (Arquitext. Aula d'Arquitectura; 8) .
ISBN : 84-7653-503-1
Matèries : Estructures -- Càlcul
CàlculClassificació : 07.00.01 Manuals generals de càlcul Resum : El llibre, de caràcter general eminentment pràctic, ofereix una visió general de les hipòtesis bàsiques de la resistència de materials i l'anàlisi i el càlcul d'estructures arquitectòniques i d'enginyeria. Pel seu contingut s'adapta al programa de l'assignatura Estructures I (ETSAB) i, en general, als cursos que s'imparteixen en diferents carreres tècniques, al voltant d'aquesta temàtica. Al mateix temps, pretén vincular aquests coneixements, per una part, amb els adquirits en cursos anteriors en assignatures de caràcter més teòric com Matemàtiques i Física, i per l'altra, amb els coneixements que l'alumne aprendrà posteriorment en cursos d'aprofundiment i d'aplicació de teoria estructural. (*Sinopsi de l'editor)
Nota de contingut : Introducció: accions exteriors, esforços, tensions, deformacions, enllaços i tipus d'estructures
Diagrames d'esforços
Esforç axial
Esforç tallant pur
Flexió pura i flexió simple
Tensions combinades. Cercle de Mohr
Flexió composta i flexió dissimètrica
Torsió i torsió combinada amb flexió
Annex A: Geometria de masses
Reserva
Reservar aquest document
Exemplars
Barcode Call number Media type Location Section Estat 00272 07.00.01 NAV Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible ![]()
Números gordos en el proyecto de estructuras / Juan Carlos Arroyo Portero
Números gordos en el proyecto de estructuras [text imprés] / Juan Carlos Arroyo Portero, Autor . - 2ª ed. corr. i ampl . - Madrid : Cinter Divulgación Técnica, 2009 . - 153 p. ; 23 cm.
ISBN : 978-84-932270-4-3
Matèries : Estructures -- Càlcul Classificació : 07.00.01 Manuals generals de càlcul Resum :
Este libro pretende que su lector, usualmente apresurado, tenga a mano un recordatorio de métodos sencillos que le ayuden a tener un orden de magnitud de algunos problemas estructurales.
Se garantiza así una aproximación al fenómeno, no un resultado exacto del mismo. Una aproximación en la que el tiempo empleado es cincuenta veces menor que el utilizado en hacer un número más exacto, a cambio de admitir una pequeña desviación del resultado, simpre del lado de la seguridad.
Las novedades más importantes que presenta esta edición son dos: el cambio de unidades y la redacción de nuevas fichas.
Aunque es difícil renunciar al sistema de unidades con el que muchos adquirimos el orden de magnitud, las nuevas generaciones demandan, y se merecen, que adquiramos nosotros y ellos el orden de magnitud en las unidades más universales y ahora además, prescritas por la normativa, el Sistema Internacional. A partir de ahora, las fuerzas se expresarán en kilonewtons [kN] y las tensiones y resistencias en Newtons por milímetro cuadrado [N/mm2].
Se han incluido varios números gordos nuevos. Algunos no se escribieron en su momento porque el libro era joven y no encontramos la oportunidad de escribirlos; otros se han escrito ahora bien porque sus técnicas se han desarrollado recientemente, como es el caso de los refuerzos con fibras de carbono; y otras aunque de técnicas consolidadas, se han hecho cada vez más usuales en estos últimos años, como es el caso del postesado. Algunas otras fichas han sido escritas expresamente a petición de los lectores.
También, aunque el número gordo es un concepto que está más sujeto a conceptos que a preceptos, no se puede negar la influencia que la salida de la EHE-08 ha tenido en la reedición del libro. En algunos otros casos, como el de las tensiones tangenciales, la intención de la revisión ha sido la de seguir simplificando. Concretamente, en el caso de la compleja expresión de la tensión tangencial hemos optado por la extrema simplificación, huyendo de las excesivas dependencias numéricas provocadas por el acercamiento empírico, nos hemos cobijado en el valor usual de la tensión tangencial que es 0,5 N/mm2. Sabemos que es una simplificación nada erudita, por eso la ponemos.
En cualquier caso, lo que hemos elegido es intentar hacer comprensible una disciplina que lo es, uniendo lo que entendemos que debe tener un conocimiento técnico, o si queréis llamarlo de forma más romántica, un oficio: el concepto físico, el orden de magnitud y los conocimientos tecnológicos que la necesidad de construir lo proyectado impone. (* Sinopsi de l'editor)
Nota de contingut : HORMIGÓN: Números previos
CIMENTACIONES: Zapata aislada. Zapata combinada . Zapata de borde . Zapata de esquina . Viga centradora en zapatas . Viga centradora en pilotes . Viga riostra . Pilotes . Encepado de dos pilotes . Encepado de tres pilotes
MUROS: Muro de sótano . Muro de contención. Pantalla continua
PILARES : . Esfuerzos en pilares . Pilares a compresión simple . Pilares a flexocompresión
VIGAS: . Armadura longitudinal de una viga . Estribos de una viga. Viga en voladizo . Rasante . Flechas
LOSAS: . Losas. Armadura longitudinal . Cortante en reticular . Punzonamiento
ESCALERAS : . Escalera de dos tramos . Escalera volada
ACERO : . Perfiles laminados . Vigas de un vano . Cerchas . Chapas de continuidad . Pilares metálicos . Placas base a compresión . Placas base a flexocompresión . Uniones
MADERA : . Propiedades de la madera . Soportes . Flexión
VARIOS: . Muro de fábrica . Apoyo de forjado en muro . Ménsula corta . Viga biapoyada postesada . Sismo y viento . Pórtico sometido a la acción del viento . Vibraciones . Neoprenos . Refuerzo con fibra de carbono
EJECUCIÓN : . Generalidades del hormigón . Durabilidad. Hormigón de calidad . Durabilidad. Recubrimientos . Puesta en obra y curado del hormigón . Control del hormigón . Armadura pasiva . Armadura activa . Encofrado y descimbrado
GEOTECNIA : . Planteamiento de reconocimiemientos . Calicatas . Penetrómetros . Sondeos . Ensayos in situ y de laboratorio . Tensión admisible . Empujes. Definición . Empujes. Cálculo
Tabla de unidades. Glosario de términos. Bibliografía
Reserva
Reservar aquest document
Exemplars
Barcode Call number Media type Location Section Estat 02617 07.00.01 ARR Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible 02709 07.00.01 ARR Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT En préstec fins el 22/06/2012 02710 07.00.01 ARR Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible 02688 07.00.01 ARR Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible 01273 07.00.01 ARR Material imprès Reserva Biblioteca COAATT Exclòs de préstec