Opcions :
Inici amb els darrers registres.. |
Informació d'una col·lecció
Col·lecció Manuals
- Editorial : Edicions UPC
- ISSN : sense ISSN
Documents disponibles a la col·lecció



![]()
Façanes lleugeres : manual del projecte arquitectònic / Joan-Lluís Zamora i Mestre
Façanes lleugeres : manual del projecte arquitectònic [text imprés] / Joan-Lluís Zamora i Mestre, Autor; Juan Manuel Calderón, Autor; Daniel Castelló . - Edicions UPC, 2006 . - 215 p. ; 26 cm. - (Manuals; 03) .
ISBN : 978-84-8301-888-0
Matèries : Façanes lleugeres Classificació : 09.01.01 Tancaments verticals exteriors i la seva estanqueïtat Resum : L'objectiu d'aquest llibre és divulgar la realitat actual de la tecnologia sobre façanes lleugeres i els coneixements relacionats amb el seu comportament energètic. Es presenta una tecnologia jove, que evoluciona amb gran rapidesa i que ofereix una relació qualitat-cost òptima i, alhora, de màxima fiabilitat. El llibre recopila els conceptes fonamentals en què es basa la tecnologia de les façanes lleugeres; no es tracta d'un text científic ni d'especialitat, sinó de la compilació dels coneixements i els criteris més útils que haurien de ser el mínim comú denominador de totes les persones que, per raó del seu treball, estan en relació amb el sector de l'alumini aplicat a les façanes arquitectòniques. Durant el període de preparació d'aquest llibre, s'ha aprovat el Codi tècnic de l'edificació, que ha passat a ser la principal normativa tècnica de referència del sector, motiu pel qual els continguts han estat actualitzats respecte de l'edició castellana de l'any 2005. (*Sinopsi de l'editor)
Nota de contingut : 1. Presentació de la publicació. 2. Dels materials als productes. 3. Dels productes al sistema de façana. 4. Exigències tècniques. 5. Tipologies constructives. 6. Condicions del projecte arquitectònic. Com s'encarrega una façana envidrada. 7. Condicions d'execució de les façanes. Com es porta a terme la materialització de la façana envidrada. 8. Condicions de cost de les façanes. Com es poden ajustar els costos sense afectar la qualitat. 9. Condicions de qualitat de les façanes. Com se certifica la qualitat d'una façana envidrada. 10. Exemples recents. Façanes lleugeres envidrades
Annex 1. Prestacions energètiques d'una façana envidrada. Annex 2. Prestacions òptiques d'una façana envidrada. Annex 3. Optimació del disseny d'un edifici d'acord amb el mitjà que l'envolta. Annex 4. Prestacions acústiques d'una façana envidrada. Annex 5. L'energia solar fotovoltaica en façanes envidrades. Annex 6. Exemples de verificació quantitativa. Annex 7. Terminologia tècnica. Annex 8. Marc normatiu. Annex 9. Bibliografia i enllaços web
Reserva
Reservar aquest document
Exemplars
Barcode Call number Media type Location Section Estat 01972 09.01.01 ZAM Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible ![]()
Patologia dels fonaments en l'edificació / Fructuós Mañà i Reixach
Patologia dels fonaments en l'edificació [text imprés] / Fructuós Mañà i Reixach, Autor . - Edicions UPC, 2008 . - 106 p. : il. ; 26 cm. - (Manuals; 10) .
ISBN : 978-84-988034-9-5
Matèries : Fonaments
Estructures -- PatologiaClassificació : 06.02.00 Fonaments Resum :
"S'ha de ser extremament curós amb les estructures de contenció i de fonamentació ja que les terres hi fan pressió i solen causar danys infinits."
VITRUVI
"Si en altres casos es falla, es pateix menys que en els fonaments. Els danys són més lleugers i s'arrangen millor. No hi ha excuses que puguin justificar els errors comesos en fonamentar."
ALBERTI
Són dues perles tecnicoliteràries que conformen l'entorn de responsabilitats històriques que afecten la professió d'arquitecte, les quals es començaren a perfilar en un moment tan remot com en el Codi de Hammurabi.
Cal dir que, per afrontar-les, ni la carrera ni el tarannà professional s'han orientat a atènyer un desenvolupament especialment aprofundit en aquesta àrea de coneixement. Malgrat que la preocupació pels fonaments ve de lluny i que són nombrosíssimes les citacions literàries que insisteixen en les precaucions que s'han adoptar en fonamentar, avui encara sovintegen les patologies per causa de comportaments inesperats (no intuïts) dels sòls.
Els propòsits d'aquest llibre són informar sobre el comportament dels edificis enfront de sol·licitacions anòmales causades per deformacions dels sòls i fer referència a aquelles patologies que han servit per al desenvolupament de les diverses teories que conformen la mecànica del sòl. També es donen criteris per arranjar-les, ja sigui amb tècniques de sospedrament o no. (*Sinopsi del editor)
Nota de contingut :
PRÒLEG. INTRODUCCIÓ
1. ELS EDIFICIS
1.1. La classificació dels edificis enfront dels assentaments
1.2. Estructures triangulades
1.3. L'edifici de pòrtics
1.4. Edificis d'estructura porticada amb tancaments rígids
1.5. Edificis d'estructures de parets
1.6. Edificis esvelts
2. EL SÒL
2.1. El concepte d'assentament diferencial
2.1.1. Una recerca per a la conprovació de la ‘prescripció històrica’ sobre assentaments diferencials
2.2. El sòl com a causa de les patologies
2.2.1. Deformacions diferides
2.2.2. Col·lapses
3. PLANTEJAMENT DE LA INTERVENCIÓ
3.1. La informació
3.2. La intervenció
4. EL RECALÇAMENT
4.1. Sospedraments antics
4.2. Tècniques noves de recalçament
4.3. Mètodes de sospedrament
FITXES
Reserva
Reservar aquest document
Exemplars
Barcode Call number Media type Location Section Estat 02719 06.02.00 MAN Material imprès Biblioteca COAATT Biblioteca COAATT Disponible